Denne personvernerklæringen forteller om hvordan SISTERS IN BUSINESS AS samler inn og bruker personopplysninger.

1. Om nettstedet www.sistersinbusiness.no
Nettstedet sistersinbusiness.no eies og drives av SISTERS IN BUSINESS AS med org.nr. 914 962 951, c/o Sandra Tollefsen, Lillevannsveien 8, 0788 Oslo. Formålet med nettstedet er blant annet å gi kunder mulighet til å se og kjøpe SISTERS IN BUSINESS AS sine produkter.

SISTERS IN BUSINESS AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.
Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun SISTERS IN BUSINESS AS med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.
Våre databehandlere er:
custompublish.com – serverdrift
domeneshop.no – domene

2. Hvilke opplysninger samles inn
Opplysningene vi behandler er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:
 - Navn,
 - Adresse,
 - Telefonnummer,
 - E-postadresse,
Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. SISTERS IN BUSINESS AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. Hvordan opplysninger samles inn

• E-post
Ved spørsmål om ordre, levering eller annet per e-post, kan du gi oss visse opplysninger som f.eks. e-postadressen for at vi skal kunne fullføre forespørselen din.

• Vårt kontaktskjema
Ved henvendelse via vårt kontaktskjema gir du oss opplysninger som navn, telefonnummer, e-postadresse og spørsmål/kommentarer for at vi skal kunne fullføre forespørselen din.

Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk. Ønsker du ikke at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

5. Det rettslige grunnlaget for behandlingen
Samtykke
SISTERS IN BUSINESS AS behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
SISTERS IN BUSINESS AS behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

6. Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter
Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet BRING og STRIPE som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:
POSTEN – forsending av varer

VIPPS OG IZETTLE – betaling med kort
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med samarbeidspartnere for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger, i analyseformål og for å forstå markedstrender.
Facebook – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.
Instagram – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Instagram.

7. Hvordan lagres/slettes informasjonen
Dersom SISTERS IN BUSINESS AS ikke lenger har grunnlag for å behandle person-opplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.

KUNDEINFORMASJON
Vi beholder kundeinformasjon etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KUNDESERVICE
Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

8. Dine rettigheter
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til SISTERS IN BUSINESS AS, c/o Sandra Tollefsen, Lillevannsveien 8, 0788 Oslo eller ved å sende en e-post til sandra@sistersinbusiness.no.

Dersom du mener at SISTERS IN BUSINESS AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

9. Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
SISTERS IN BUSINESS AS,
Lillevannsveien 8
0788 Oslo
Telefon 913 48 206 
E-post: sandra@sistersinbusiness.no
Nettsted: www.sistersinbusiness.no